top of page

Projecten

Philips Pensioenfonds

Communicatie Adviseur (2022-heden)

Met de invoering van de Wet Toekomst Pensioen ontstaan er interessante uitdagingen op het gebied van communicatie.

 

Van strategische plannen en co-creaties voor de toekomst tot het uitwerken van content voor nieuwsbrieven en directe communicatie met deelnemers. 

philipspensioenfonds.jpeg

Driessen Uitzendbureau

Communicatie Adviseur (2022)

Driessen heeft een nieuwe website en recent een landelijke campagne gelanceerd. Met hun werkbeloftes geven ze aan dat ze in dienst staan van hun uitzendkrachten. Aan mij de opdracht om hun missie en visie op Duurzame Inzetbaarheid op papier te zetten. Vanuit interviews met HR, de business, marketing en aanbestedingen heb ik alle inzichten uitgewerkt in een intern beleidsdocument. Op dit moment werk ik aan een WhitePaper over zij-instroom-trajecten een kansrijke oplossingsrichting voor de personeelstekorten in de zorg. 

VISIE Duurzame Inzetbaarheid Driessen_DEF.png

Studio LvG / Gemeente Eindhoven

Communicatie Adviseur (2021 - 2022)

Conceptstudio LvG ontwikkelt duurzame oplossingen en ondersteunt bedrijven in verandertrajecten. Met Design Thinking als methodiek en de focus op het proces. Voor de Gemeente Eindhoven deed ik met Lianne een project tbv hulpverlening aan kwetsbare inwoners in Eindhoven. Inclusief sessies met externe partners en ambtenaren om werkprocessen helder te krijgen en samen tot nieuwe oplossingsrichtingen te komen. 

Untitled design (3).png

IEMT Training 

Communicatie Adviseur (2021 - 2022)

Voor de heraccreditatie voor bijscholingen van het opleidingsregister SNRO heeft IEMT Training mij gevraagd een plan op te zetten voor de wetenschappelijke onderbouwing van het lesmateriaal. IEMT is een integrale trauma-therapie gebaseerd op oogbewegingen. Ik deed onderzoek naar de neurologie achter herinneringen en het effect van trauma en oogbewegingen op het brein. Op basis van interviews met trainer Anne ten Brinke en literatuur- en bronnenonderzoek werkte ik een nieuwe versie van het handboek uit. Met de nieuwe inzichten heeft Anne de lessen verder vormgegeven en is de HBO heraccreditatie inmiddels succesvol afgerond. Met enthousiaste reacties van de nieuwe studenten.  

Voorblad IEMT Practitioner_aangepast Ringband.jpg

Rabobank Nederland

Communicatie Adviseur (2017 - 2021)

Door toename van wet- en regelgeving is communicatie vanuit zorgplicht steeds belangrijker binnen Rabobank. Samen met Productmanagers zorgden we voor heldere en scherpe klantcommunicatie. Altijd in samenwerking met Juridische Zaken en andere stakeholders. Vanuit deze rol was ik verantwoordelijk voor advies over kanaal en middelen inzet, (her)schrijven van de communicatie, planning opstellen en samenhang bewaken in boodschap & tone of voice. Een regiefunctie; zowel op inhoud als proces.

Rabobank-logo.jpeg

Nederlandse Spoorwegen

Communicatie Adviseur (2014 - 2016)

Vanuit de HR afdeling bij NS kwam een vraag over het zichtbaar maken van de afdelingen en vacatures voor toekomstige medewerkers. Hoe krijgen we het echte werk naar voren in plaats van een droge functieomschrijving? Door de verhalen van werknemers te vertellen. Ik richte een proces in om deze informatie op te halen en te delen op werkenbijns.nl. Van vragenlijsten voor interviews, tot templates voor nieuwe vacatures en omschrijvingen van de werkdomeinen binnen NS. 

NS_slider03.png
bottom of page